Analoge km-teller

Waar je ook zoekt, je vindt altijd wel wat. Maar het vinden is geen doel op zich. Het is al heerlijk om samen met onze Jack Russel de weide wereld in te gaan. Hij op zoek naar hazen, mollen, bijen, vlinders of wat er ook maar aan zijn neus voorbij komt. Ik op zoek naar goud, zilver of wat er ook maar voor mijn ogen komt. Ons motto: ieder z’n ding, maar geniet ervan.

En dat genieten is niet afhankelijk van de ouderdom van mijn vondsten. In het geval dat ik hier wil beschrijven gaat het niet om historische waarde, meer meer om dat idee dat wij als veertigers best wel veel ontwikkeling hebben meegemaakt. Ik noem de omslag van een analoge maatschappij naar het digitale, draadloze tijdperk.

Zie hier een VDO km-teller. Opvallend is dat de schaal tot maximaal 160 gaat. En de analoge teller tot 99.999. Onze ouders waren vroeger super trots als ze konden zeggen dat hun auto meer dan een ton gelopen had. Inmiddels is dat al lang geen mijlpaal meer. Mijn vrouw belde van de week dat ze pech had en bij de McDonald’s stond. Auto wilde niet meer starten. De gebelde ANWB vertelde haar dat het nog de eerste accu was. Met 260.000 km op de teller kun je spreken van een mooie prestatie, toch?

Van welk type auto zal deze km-teller geweest zijn? Misschien een VW kever? Of misschien van een Ford Escord? Blijft mooi spul, zelfs met de roestaanslag. Het heeft wel wat , vind je niet?