Even voorstellen

Het was in mei 2016 dat ik mijn eerste metaaldetector heb aangeschaft. De meest simpele in zijn soort.  Gekocht bij een handelaar in Zalk. Een lang gekoesterde wens ging daarmee in vervulling. Inmiddels heb ik mijn tweede detector gekocht, de Quest Q20. Een zeer handzaam en betrouwbaar apparaat.

Op deze site vind je metaalvondsten uit de regio Kampen en Zwolle. Uit weilanden, akkers, bospaden en bermen. Voor de professionele archeoloog waarschijnlijk nietszeggend, maar voor mij wel het bewijs dat onze voorvaderen bijzonder handig waren met edele metalen.

Wat ik vooral gevonden heb is spanning en bijzondere verhalen. Of beter gezegd, ik heb mijn fantasie aardig weten te prikkelen tijdens mijn zoektochten met mijn nieuw piepstok. Je hoopt toch een keer een echte schat te vinden. Maar helaas, zover is het nog niet. Wel vind ik het nu tijd geworden om het één en ander te gaan documenteren en te delen met anderen.

Op deze site zal ik daarom zo af en toe eens een blog over mijn zoektochten publiceren. Over het zoekavontuur, maar natuurlijk ook over de determinatie van de vondsten. Gewoon om de verhalen nogmaals te beleven. Voor de leuk dus. En wie weet zijn er mensen die tips met mij willen delen.

Veel plezier op mijn website!

Arnold Zwakenberg